Video Poker


Video Poker er et populært casinospill og det finnes en rekke forskjellige varianter som kan spilles på nettet. Dersom du kjenner til den vanlige håndrangeringen i poker er video poker også et veldig enkelt spill. Du får utdelt fem kort og får deretter som i en runde av vanlig femkortspoker lov til å bytte en gang. Du beholder de kortene du ønsker og får deretter utdelt byttekortene på nytt. Det finnes mange forskjellige varianter av videopoker og på de aller fleste er et par i knekter eller bedre det minste du må ha for å få gevinst.Gevinstene kommer vanligvis ganske hyppig i video poker og når du har vunnet får du valget mellom å beholde gevinsten eller å gamble for den. Maskinen skal trekke et kort og du kan på forhånd velge hva du tror kortet blir. Du kan gamble på at kortet blir rødt eller sort og spiller da 50/50 om å doble gevinsten din. Du kan også ta sjansen på å velge hvilken valør (spar, kløver, hjerter, ruter) kortet som kommer har.

Treffer du rett får du da 4-doblet den originale gevinsten din. Mange har teorier både den ene og den andre veien om det lønner seg å gamble gevinstene sine i video poker. Mitt inntrykk er at en maskin som er i utbetalingsmodus ikke lar seg affisere av hvordan du spiller. Maskinen vil uansett gi deg den gevinsten den allerede har planlagt å utbetale.

Når du spiller video poker på nettet kan du spille opp til 100 hender samtidig. Forskjellen fra å spille en hånd om gangen er vel egentlig bare at innsatsen og gevinstpotensialet høynes for hver hånd man spiller. Alikevel ser gevinstpotensialet ved første øyekast mye større ut enn det egentlig er. Her er noen av variantene du kan spille online:

Jacks or better

Et konvensjonelt video poker spill hvor et par i knekter og bedre utbetaler gevinst. Spillet har ingen "wild cards" og er en ren form for video poker. Når du vinner kan du gamble for gevinsten din. Høyeste gevinst oppnår du ved å få en Royal Flush som ganger innsatsen din med 250.

Deuces Wild

Som overskriften sier er dette et pokerspill hvor toeren er fri. Det vil si at en toer kan substituere for alle de andre kortene i kortstokken, både når det gjelder farge og verdi. For å få gevinst må du minimum få utdelt en tress. I tillegg til vanlige pokerhender kan man her også få 5 like og fire toere. Toppgevinsten får du med en Royal Flush (uten toere) som utbetaler 250 ganger innsatsen.

Jokers Wild

Denne varianten har Jokere som tilleggskort og for å få gevinst må du minimum få utdelt et par i konger. Alle jokere kan som toerne substituere for de andre kortene i kortstokken. 5 Like kan oppnås med en Joker og toppgevinsten får du også her med en naturlig Royal Flush som utbetaler 400 ganger opprinnelig innsats.

Dette er de tre basisvarientene men det finnes også en rekke andre varienter på nettet. Som sagt ovenfor kan man også på de fleste spillene få utdelt opp til 100 hender samtidig. Du finner mer info om video poker og de forskjellige variantene på linken nedenfor.

Spill Video Poker for ekte penger og få €150 Gratis